Genealogi är det vetenskapliga ordet för läran om en människa eller djurarts släktförhållanden. Inom begreppet finns systematiska metoder för släktforskning bland annat. I Sverige är det relativt enkelt att släktforska tack vare välbevarade kyrkböcker ända sedan 1600-talet. Det gör Sverige till ett av de länder där det är enklast att släktforska, vilket förstås är kul för oss som kommer härifrån.

Välkommen till vår sajt!Här på vår sajt kommer vi att lära dig mer om familjehistoria, släktträd och genealogi i stort och vi skriver på ett enkelt sätt så att både amatörer och experter kan förstå. Vi talar också om vilka skillnaderna är mellan genealogi och familjehistoria/släktforskning. Genealogi är ett ämne du kan forska i på universitet och de som släktforskar är oftast amatörer och inte forskare.

Vi lär dig allt

Ett sätt som används flitigt vid bland annat släktforskning är släktträd. Det är en trädliknande mall där familjemedlemmar och släktingar fylls i för att få en bättre översikt. Det ser ut som ett träd med förgreningar för de olika personerna och deras familjer och förfäder. Hos oss kan du lära dig mer om släktträd och familjeträd och hur de fungerar.

Vi har också artiklar som berör vilka skillnaderna är mellan genealogi och familjehistoria, för att det ska vara enklare för dig att förstå. Vi har också en artikel som enbart berör accessoarer och hjälpmedel inom genealogi. Det finns faktiskt en hel del accessoarer som gör det mycket enklare att lära sig mer om genealogi och släktforskning. Det är ett ämne som verkligen intresserar oss.

Vårt mål med hemsidan är att lära er mer om allt det vi nämnt ovan för att vi tycker att alla ska ha rätt att veta mer om hur de kan hitta information om sin släkt. Eftersom vi har ett så välbevarat system här i Sverige är det så mycket enklare för oss, någonting som det är klokt att ta tillvara på.