Att släktforska och få information om sina förfäder är väldigt intressant och det finns gott om sajter som kan hjälpa till att göra det enklare för dig. Vi kommer i den här artikeln berätta om fyra olika sidor på nätet där du på enklaste sätt kan skapa ett släktträd. Vi har provat dem alla och ska ge dig information om hur de fungerar i stort och vad det är som gör dem så bra.

Ancestry är en sajt som finns i flera delar av världen och det finns en egen svensk sajt också. Deras första hemsida lanserades 1997 vilket gör att de har lång erfarenhet av att hjälpa folk med släktträd. De har den största samlingen av historiska dokument vilket förenklar ditt arbete rejält. Det är gratis att bygga ett släktträd på Ancestry, samt att du får en gratis prova på-period på 14 dagar.

Toppsajter för spårning av släktträd

MyHeritage, Familyecho och Findmypast

På MyHeritage kan du också enkelt skapa ett släktträd helt gratis. Deras databas är enorm och du kan hitta ny information om dina släktingar. Det fungerar perfekt både i mobiler, surfplattor och datorer. Det finns över 109 miljoner användare över 49 miljoner släktträd registrerade på MyHeritage. Du kan enkelt söka efter personer i din släkt och skapa trädet. Sajten startades år 2003 och har i nuläget över 400 anställda och finns tillgänglig på 42 olika språk.

Familyecho är ytterligare en sajt där du kan skapa släktträd helt kostnadsfritt. Där kan du skapa ett konto och sedan fixa till ditt släktträd med både namn och bilder. Du kan importera information samt uppge viktig information om dig själv, vilket gör att dina barn och barnbarn enkelt kan hitta dig i framtiden. Företaget som sköter sajten har sin bas i Tel Aviv. Från Familyecho kan du enkelt skriva ut ditt släktträd om du vill.

Findmypast är ännu en sajt med släktträd och deras fokus ligger på personer med brittiska och irländska rötter. Du kan där både skapa och importera ett släktträd från en annan sajt. Deras databas är stor och du får en kostnadsfri prova på-period på 14 dagar innan du bestämmer dig för att starta en prenumeration. Förutom dessa fyra sajter vi nämnt finns det också andra bra alternativ, men dessa är de absolut bästa på marknaden.