Det finns en del accessoarer och hjälpmedel som är perfekta för genealogi. Det är alltid bra att kunna göra det enklare för sig och med dessa accessoarer blir det både enklare att få en översikt samt att hantera äldre föremål på ett säkrare sätt. Att släktforska ska vara roligt och med rätt hjälpmedel slipper du oreda och irritation. Bland dessa hjälpmedel finns bland annat avdelare för hjälp att hålla ordning i registret.

Med avdelare blir indexeringen mycket enklare, du kan till exempel ha olika avdelningar för olika årtal eller de olika generationer som finns. Det gör det mycket enklare för dig att kunna gå tillbaka utan att behöva bläddra en massa. Detta gäller både om du har fysiska papper i en pärm eller mapp eller om du har all dokumentation på din dator. Det finns specifika avdelare för just genealogi med passande kategorier.

Andra hjälpmedel för genealogi

Accessoarer för genealogiEt annat riktigt bra inköp är en skumskiva där du enkelt kan skapa ett riktigt snyggt släktträd som du kan fylla på med bilder och information allt eftersom. Med en skumskiva blir det enkelt att fästa papper med små nålar eller häftstift och det ger dig dessutom en väldigt bra översikt över ditt arbete. Börja med en bild på dig själv och utgå från den när du skapar ett fantastiskt släktträd.

Det finns också en hel del diagram du kan använda dig av inom genealogi för att enklare få en bra översikt över din släktforskning. Du kan hitta gott om mallar för hur du kan bygga upp din forskning och ditt släktträd, vilket gör det enkelt. Dessutom är det riktigt coolt att ha ett snyggt släktträd att visa alla som är intresserade. Perfekt för släktträffen till exempel, det kan ju även finnas andra som vill veta mer.

Om du ska hantera gamla dokument och artefakter i din forskning finns det speciella bomullshandskar som förenklar det och minskar risken att du råkar ta sönder någonting ömtåligt. Om du vill gå långt tillbaka i tiden kan du behöva kolla i gamla kyrkböcker och då är det klokt att bära denna typ av handskar. Förutom ovannämnda hjälpmedel finns det mycket annat som kan hjälpa dig i din släktforskning för att göra det smidigare.